Aνάλυση και ανάπτυξη του Ιωάννου Γ. Τσάτσαρη για την πυκνή ομίχλη που εμφανίστηκε σε πολλά μέρη της Αττικής

Τσάτσαρης, 20.02.2014. 

Αυτή η φαινόμενη ομίχλη στην πόλη και σε διάφορα και διαφορετικά κάθε φορά γεωγραφικά σημεία, έχει να κάνει με μια εμφάνιση ατμοσφαιρικών ουσιών, που η κλιματική ιδιαιτερότητα των ημερών έχει αφήσει να αναφανεί.

Read full story

Ατομικό Οργανικό και Παραγωγικό Ορμονικό

Τσάτσαρης, 5.01.2012. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως οργανώνεται η κατάσταση από το ατομικό πολυμηχανιστικό οργανόγραμμα, για να παραχθούν τα συστατικά εκείνα που διαμορφώνουν την παραγωγικότητα του οργανισμού;
Ι.Γ.ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ: Το ερώτημα εδώ είναι περί οργανογράμμωσης, έως ότου φθάσουμε στο κίνητρο εκείνο που διαμορφώνει την παραγωγική εκκίνηση στον οργανισμό.

Read full story

Αυτοχειρίες

Από το βιβλίο «Η Γνώση – Αποκάλυψη» (Έκδοση 2009) του συγγραφέα-γνωσιολόγου Ιωάννη Γ. Τσάτσαρη

Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για κάθε εποχή. Κάποιες στατιστικές ειδικών επιστημόνων τής ιατρικής πάνω στο θέμα των αυτοκτονιών, που μού αναφέρθηκαν, μιλούσαν για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Μάλιστα, εάν ελέγξουμε τις εποχές που διανύουμε, τα πάντα δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει πάρει μια γραμμή έγκρισης αυτής τής πράξης, η οποία μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση των περιστατικών.

Read full story

Περί Οικονομικής Κρίσης της Εποχής μας

Φωνή της Κορινθίας, 21.07.2011.

Έχω την αίσθηση ότι πολλοί θα ήθελαν να μάθουν κάτι πιο ειδικό πάνω στην εποχή μας σήμερα, που ως κύριο θέμα της έχει την οικονομική κρίση. Θα σας αναφέρω τις εργαζόμενες οργανωτικές προϋποθέσεις, βάσει των οποίων έφθασαν οι οικονομίες των εθνών στην σημερινή κρίση.

Read full story

Ιάπωνες, Επιστήμη & Εθνοψυχολογία

Φωνή της Κορινθίας, 31.03.2011. 

Για να κατανοήσουμε την ψυχοθέτηση του Ιαπωνικού λαού, θα πρέπει να έλθουμε χρονολογικά πάρα πολύ πίσω, στους χρόνους που ξεκίνησαν οι διαφορές τους με τους Κινέζους ή και με άλλους λαούς. Οι συγκρούσεις των μεγάλων αυτών εθνοδυναστιών, κατά την εντύπωση που επικρατεί στις περιοχές αυτές, κράτησαν, όπως συνηθίζεται, πολλές εκατονταετίες.

Read full story

Η Αγνοια του Ανθρώπου για την Φύση

Φωνή της Κορινθίας, 11.11.2010.

Απάντηση στους φυσικούς της Γης και στα δημοσιεύματά τους περί Κανόνων του σύμπαντος και του Δημιουργού Η ακαταμάχητη σύγκρουση του ανθρώπου με την εδώ φυσική του διαμόρφωση μεγεθύνει την υποκειμενική του τοποθέτηση οδηγώντας τον να βρίσκεται πάντοτε σε σύγκρουση με τον εαυτό του και, κατά προοδευτική επέκταση, με τους άλλους. Και ο εαυτός του, ως υποδουλωμένος που είναι εδώ στο ενδιάμεσο σύμπαν, ακολουθεί την ασυνείδητη έκφραση και υποτάσσεται στην λαιμαργική ασυδοσία των διαγγελμάτων του ασυνειδήτου του.

Read full story

H Εποχή της Βαβυλωνίας

Φωνή της Κορινθίας, 25.03.2010. 

Ο άνθρωπος, κατά το πέρασμά της ζωής του από την Γη, λειτουργεί σε μια δισυπόστατη κατάσταση: Η μία είναι η εξωτερική επιφανειακή επιδερμική και η άλλη είναι η εσωτερική εσώκλειστη κατάσταση των ενδόμυχων κινήσεών του, που του γεννούν ειδικές επιθυμίες, αλλά και ειδικούς φόβους. Αυτούς προσπαθεί να τους κρατά σε μια μυστική κατάσταση, από φόβο μη μάθουν οι άλλοι τα εσωστρεφικά του σκεπτομορφικά επιθυμητά, τα οποία του προσδιορίζουν και μια κατάσταση δειλίας και θράσους, αλλά και φόβου με μίσος.

Read full story

Περί Διχασμού

Φωνή της Κορινθίας, 25.02.2010. 

Η εποχή που διανύουμε σήμερα στην Γη τροφοδοτεί την ψυχοβιολογική θέση του ανθρώπου με μια ειδική μυστηριακή κατάσταση, τον διχασμό. Βέβαια αυτό συνέβαινε ανέκαθεν. Όμως παλαιότερα παρουσιάζονταν ανά τακτά διαστήματα και κάποιοι που αγαπούσαν την ειρήνη, γι’αυτό κρατιόνταν έξω από τους διασυρμούς της εποχής. Ο διχασμός δεν είναι μια πρόχειρη ονοματολόγηση. Είναι ένα φαινόμενο που αναδύεται μέσα από την μυστηριακή λειτουργία της οργανικότητας.

Read full story

Περί Άγχους

Φωνή της Κορινθίας, 11.02.2010. 

Θα ήταν σημαντικό να δώσουμε μια ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που κοσμολογείται παγκοσμίως ως άγχος. Τι μπορεί να ερμηνεύει αυτός ο όρος, τι μπορεί να εικονοπαρουσιάζει και τι επιμελείται μέσα στην ζωή του ανθρώπου; Το άγχος είναι παράγωγο και παράσιτο του ασυνειδήτου.

Read full story

Περί Ταχυτήτων των Ψευδαισθήσεων

Φωνή της Κορινθίας, 28.01.2010. 

Τα φαινόμενα της εποχής μάς διαμορφώνουν έναν διακινητικό ερεθισμό να σκεφτούμε λιγάκι γιατί οι καιροί μάς παρουσιάζουν έναν τέτοιο παραλογισμό, γιατί οι άνθρωποι σκέπτονται δεσμευτικά και γιατί έχουν απροσδιόριστες αναμονές. Εύκολα αναρωτιέται κανείς γιατί, παρ’όλη την εξέλιξη σε κάθε τομέα και παρά τα διάφορα επιστημονικά επιτεύγματα, εν τούτοις επικρατεί μια διασαλευμένη κοινωνική κατάσταση, όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται, η παραβατικότητα προχωρεί, αλλά και οι νοσοκομειακές κλίνες είναι γεμάτες.

Read full story

Άνθρωπος και οικογένεια

Φωνή της Κορινθίας, 26.11.2009.

Η παγκόσμια ιστορία των κρατών αναφέρεται πάντοτε σε πολέμους, σε κατακτήσεις, σε κατακτημένους και, τελικά, σε καταστρεφόμενους. Όμως το ότι στο τέλος είναι όλοι καταστρεφόμενοι, είναι κάτι που δεν προβάλλεται. Σταματούν στο «κατακτητής και κατακτημένος». Αυτό μας παρουσιάζει ότι ο χώρος της Γης, η ατμόσφαιρά της, το γονογενικό της σύστημα δεν οδηγεί στον δοξασία, αλλά κυρίως στον μηδενισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν ποιος είναι ο λόγος της παρουσίας τους εδώ.

Read full story

Εαν έχει μάτια ο Νούς…

Φωνή της Κορινθίας, 10.06.2009.

Εδώ θα αναφερθώ σε κάποια ολιγοστά θέματα που αφορούν την βιολογική Φύση της Γης, αλλά και την συμπεριφορά των ανθρώπων, βάσει των ειδικών «πιστεύω» που έχουν αναπτύξει και στηρίζουν την ζωή τους εκεί.

Read full story

Oι πνευματικοί «οδηγητές» της εποχής μας

Βραδυνή, 13.03.2009. 

Θα αναφερθώ εδώ στην σημερινή «πνευματική εποχή» των ανθρώπων. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να εισέλθουν στην λεγόμενη «πνευματική» οδό. Εκείνο όμως που θα μπορούσα να διακρίνω ως παρεξηγήσιμο σε κάποιους από αυτούς είναι ότι έχουν κατακλυσθεί τόσο πολύ μέσα τους από τον προσδιορισμό αυτόν, «πνευματικός», που αισθάνονται σαν διορισμένοι σε ένα πολύ υψηλό πολιτειακό αξίωμα, όπως ο υπασπιστής ενός μεγάλου βασιλέα ή ο αντιβασιλεύς!

Read full story

O Ανθρωπος και η ανερμήνευτη εποχή του

Φωνή της Κορινθίας, 22.01.2009. 

Η λογογράφηση που θα κάνω σε αυτό το άρθρο είναι πάρα πολύ σημαντική για διάφορους λόγους. Παρατηρείται σήμερα ραγδαία ανάπτυξη διαφόρων παλαιών ή νέων ασθενειών, ενώ παράλληλα επιδεινώνεται η ακοινώνητη πολιτική των ηγετών των κρατών και όλα τα άλλα δεινά, που καταλήγουν στο χείριστο των αποτελεσμάτων, τον αφανισμό εκατομμυρίων νέων παιδιών με διάφορους τρόπους, όπως η δημιουργία «έξεων».

Read full story

Εποχή, Φόβοι και Αναμονές

Φωνή της Κορινθίας, 8.01.2009. 

Το σκιαγράφημα της εποχής που θα προσπαθήσω να κάνω εδώ εύχομαι, όποιοι το μελετήσουν, να αναθεωρήσουν λίγο την σκέψη τους και να καταφέρουν να βγουν από την δυσκολία στην οποία βρίσκονται σήμερα. Η δυσκολία αυτή φέρνει μεγάλη σύγχυση μέσα τους, τους δημιουργεί άγχος και αποδυνάμωση του οργανισμού, κάνοντάς τους να καταφεύγουν σε διάφορα «βοηθητικά» χημειοσυνθέματα.

Read full story

Ο άνθρωπος στην επικαιρότητα των έργων του

Βραδυνή, 2.1.2009. 

Με ετούτο το γραφολόγημα θα προσπαθήσω να αναφέρω εν συντομία τις αιτίες που διαμόρφωσαν τα γεγονότα που ζήσαμε πρόσφατα στην χώρα μας. Παρακολουθώντας τους σημερινούς νέους οδηγούμαστε στην συμπεριφορά των προηγούμενων και περισσότερο στους διάφορους πρωτεργάτες και πρωτοπόρους της Γης, που τιμώνται μάλιστα με τα μεγάλα βραβεία.

Read full story

Οι Νέοι και τα «Ρήματα» της Εποχής…

Φωνή της Κορινθίας, 29.05.2008. 

Έως ώρας, η γνώση για τον άνθρωπο προσδιορίστηκε πάνω στα στηρίγματα μιας αναφερόμενης «νεοφιλοσοφίας». Όμως, η φιλοσοφία αυτού του είδους δεν μας έχει δώσει δείγματα βιολογικής οργανικότητας για την παιδαγωγική και κοινωνική πορεία του ανθρώπου. Προσδιορίζει ακαθόριστες δρομολογήσεις, που μένουν ως σημαίνον στίγμα μέσα στην σκέψη του ανθρώπου.

Read full story